Tai Tong vernieuwt interieur

Tai Tong vernieuwt interieur

Tai Tong vernieuwt interieur

Turnhout - Het eerste Chinees restaurant van de Kempen, Tai Tong, ondergaat deze maand een metamorfose. Uitbaatster Ming Tsey Chow is bezig met verbouwingswerkzaamheden om het restaurant op de Grote Markt nog meer een Chinese uitstraling te geven. De uitbaatster kocht daarvoor authentieke materialen aan in China.

Nog tot half december is Tai Tong, op de hoek van de Grote Markt met de Herentalsstraat, gesloten. Het eerste Chinese restaurant in de Kempen wil moderniseren, maar ook de authenticiteit bewaren. “We hebben lang nagedacht over hoe het eruit moet zien”, vertelt Ming. De klanten vonden dat we als eerste restaurant in de Kempen zoveel geschiedenis hebben, en dat we die moeten bewaren. Maar hoe doe je dat?”

Uiteindelijk kocht ze materiaal en ornamenten in China aan. “De familie van mijn man woont nog in China, dus we gaan er regelmatig naar toe. Ik hoop dat het mooi zal zijn. We willen het restaurant nog meer een Chinese look geven.”

Grondstoffen

Het waren Mings ouders die het restaurant in 1963 opstartten. “Mijn vader woonde in Nederland en wilde een restaurant openen op de grens met België. Zo kwam hij in Turnhout terecht. Toen hij even moest wachten op de bus, ging hij café Sint-Jozef binnen. De cafébazin zei hem dat haar zaak over te nemen was. Dat café stond toen op de plek van het restaurant, vandaar het beeldje van Sint-Jozef boven de deur.”

Blijkbaar stonden de Kempenaars open voor Chinees eten. “Het was een groot succes vanaf het begin. Ik hoor het van mensen die hier vroeger ook al kwamen. Iedereen was benieuwd naar de Chinese keuken. Het moeilijkste was toen om aan de grondstoffen te komen. Maar ondertussen zijn er veel Chinese restaurants bijgekomen. Je vindt er een op elke hoek van de straat. Wij proberen toch anders te zijn dan de anderen. We proberen de authentieke smaken te bewaren, met echt Chinees eten.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio