Parket Turnhout onderzoekt klacht tegen strooidienst

Turnhout - Het parket in Turnhout moet nu beslissen wat met het proces-verbaal gaat gebeuren. “We gaan de zaak onderzoeken”, zegt Inge Delissen. “We kunnen er niet op vooruitlopen, maar het is ons ook opgevallen dat er op de E34 géén ongevallen zijn gebeurd, en op de E313 negen.”

“Ondanks herhaaldelijke oproepen is er níét gestrooid, en zo gebeurden er negen ongevallen.” Dat werpt de wegpolitie de administratie Wegen en Verkeer van Geelvoor de voeten - en wel met een proces-verbaal. Het is de eerste keer dat een overheidsdienst van de wegpolitie een pv mag ontvangen.

“Onze tussenkomst werd gevraagd bij negen ongevallen in Herentals en Grobbendonk, de ongevallen met lichte blikschade nog niet meegeteld”, zegt een agent van de wegpolitie. “Zowel wij als de passagiers die uitstapten, liepen risico. Regelmatig moesten we opzij springen voor wagens die begonnen te slippen. En de eerste strooiwagen zagen we pas dinsdag om 7 uur. Als zo’n weersituatie onverwacht opduikt, dan maken we er geen probleem van. Maar dit keer was het aangekondigd. Daarom stelden we een pv op wegens schuldig verzuim tegen de afdeling Wegen en Verkeer Geel.”

Bert Van Gaever van Wegen en Verkeer Geel meent dat zijn diensten wél het nodige deden: “Tot 3u weren er 4 wagens op de baan, en enkele van onze mensen zijn zélf vaststellingen gaan doen. De weg zag wit van het zout, en op de op- en afritten hebben we extra laten strooien.” Toch kan een technisch mankement volgens hem wel voor problemen hebben gezorgd. “Ik heb vernomen dat er met de oproepinstallatie een probleem is geweest. We gaan dat nakijken.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio