Deontologische commissie komt samen

De vraag naar het ontslag van schepen Jan Hermans (Lier&Ko) heeft alvast één gevolg. De gemeenteraad is onmiddellijk overgegaan tot de oprichting van een deontologische commissie. Dit gebeurde op vraag van … Lier&Ko.

Onafhankelijk raadslid Patrick Tersago vroeg maandagavond tijdens de gemeenteraadszitting de dringende bijeenroeping van de deontologische commissie van de gemeenteraad. Blijkt dat die commissie niet meer bestaat. "Ze bestond tijdens de vorige legislatuur, maar ze is sindsdien niet opnieuw samengesteld. Waarom niet? Omdat niemand ernaar gevraagd heeft en de commissie tot nu nog niet bijeengeroepen werd", zegt burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld).

Daarom vroeg raadslid Ludo Peeters (Lier&Ko) maandagavond de onmiddellijke samenstelling van de commissie. "De grote fracties krijgen twee leden, de kleinere fracties als Lier&Ko en Lier Leeft elk één. De commissie komt voor het eerst volgende week samen en kiest dan een voorzitter. De vergaderingen van de deontologische commissie zijn publiek toegankelijk, tenzij het over personen gaat. En dat zal meestal natuurlijk het geval zijn", zegt burgemeester Vanderpoorten.

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio