Leer succesvol daten via e-mail

Internet wordt vaak het nieuwste, hipste café genoemd. Steeds meer mensen schrijven zich in op sociale netwerksites, en staan open voor een internet- of e-mailrelatie. Maar hoe ga je het best te werk als je iemand beter wilt leren kennen via internet?

mgeysmans

Wees nooit te vriendschappelijk bij de eerste gesprekken. Denk goed na hoe je je e-mails het beste begint, de aanhef zegt namelijk veel over je verborgen gevoelens. "Het is verstandig even na te denken over wat je met bepaalde woorden uitstraalt. Een aanhef kan in jouw ogen leuk lijken, maar als je 'liefste' beantwoord wordt met een 'beste' sla je een modderfiguur", vertelt Psychologe Annemarie Determan tegen Mind.

Luchtkasteel

Tijdens je online contact is het belangrijk steeds de realiteit onder ogen te zien. Je 'relatie' is nog steeds enkel en alleen gebaseerd op e-mails en niet op een intense band. "Probeer geen luchtkastelen te bouwen, ook al lijkt de andere geïnteresseerd te zijn. Vergeet nooit dat het enkel gaat om een e-mailrelatie."

"Draaf daarom ook nooit door Een nieuwsgierige ontvanger is beter als een verveelde. Bovendien is het voor jou simpeler om afstand te bewaren als de andere niet al je diepste geheimen kent."

Sportief

Probeer sportief te reageren als de relatie na een tijdje toch mislukt. "Met een opmerking als: 'ik had niet anders verwacht van een ouderwetse vrijgezel als jij' laat je alleen maar zien dat zijn afwijzing de juiste beslissing was. Probeer daarentegen netjes af te sluiten en wens hem of haar veel geluk", besluit Determan.

NIET TE MISSEN