Eerste Michelinster voor Clandestino in Haasdonk

Eerste Michelinster voor Clandestino in Haasdonk

Eerste Michelinster voor Clandestino in Haasdonk

Print
Antwerpen - De Michelingids België & Luxemburg 2009 is uit. De nieuwe editie bevat 1.780 adressen, waarvan 718 hotels en 1.062 restaurants. De Karmeliet in Brugge en Hof van Cleve in Kruishoutem blijven de culinaire top in ons land. Geert Van Hecke en Peter Goossens zijn net als vorig jaar de enige driesterrenkoks.

Er zijn nu wel tien tweesterrenrestaurants (in vergelijking tot acht in 2007) en maar liefst 81 éénsterrenrestaurants. Vind hier de volledige lijst (in pdf) met Michelinrestaurants in België.

In de regio

In de provincie Antwerpen verloor alleen 'Le Petit Zinc' zijn ster wegens sluiting, verder zijn er geen wijzigingen. In het Waasland viel wel een winnaar te noteren: restaurant Clandestino in Haasdonk (Beveren) krijgt zijn eerste ster.

Toen dinsdagochtend een collega belde om te zeggen dat zijn restaurant Clandestino in Haasdonk met een Michelinster werd beloond, sprongen bij Wouter Van der Vieren (foto) de tranen in de ogen.

Niet rendabel

"Ik heb geen moeite om dat toe te geven. De afgelopen drie jaar ben ik dikwijls met mijn kop tegen de muur gelopen. Een halfjaar geleden wilde ik nog sluiten om een brasserie te beginnen."

"Ik heb Clandestino nu drie jaar, en dit restaurant is totaal niet rendabel. Je zou ervan versteld staan hoeveel van de sterrenrestaurants op de Michelin-lijst dat kunnen zeggen. Ik verwacht nu dat er veel mensen zullen komen, die ons van tevoren niet kenden. Mijn prijzen ga ik niet verhogen."

Goed aanpakken

De Michelin-ster komt een jaar vroeger dan verhoopt. "Ik heb twee vaste mensen in dienst en zal extra personeel moeten aanwerven. Ik wil het goed aanpakken."

Axl Peleman noemde Clandestino in een krant een van zijn favoriete eetadressen. Alex Callier van Hooverphonic komt er ook graag, net als Hubert Daemen alias Witse. "Wij Waaslanders moeten voor elkaar opkomen. Ik hou van de muziek van Hooverphonic, Alex - zelf een prima kok - houdt van mijn menu's."

In 2009 viert de Michelin-gids Frankrijk zijn honderdste uitgave. Vorig jaar werden er wereldwijd meer dan één miljoen exemplaren verkocht. In 2009 zal de gids voor 23 landen verschijnen.

Kristin MATTHYSSEN
Lees meer in de krant.

Vind hier de volledige lijst (in pdf) met Michelinrestaurants in België.
De sterrenrestaurants in onze regio zijn:

**
Mol - ''t Zilte'
Reet - 'Pastorale'

*
Antwerpen - ''t Fornuis'
Antwerpen - 'Gin-Fish'
Antwerpen-centrum - 'Dôme'
Boechout - 'De Schone van Boskoop'
Brasschaat - 'Kasteel Withof'
Bornem - 'Eyckerhof'
Dendermonde - 't Truffeltje
Haasdonk (Beveren) - Clandestino
Hulshout - 'Hof ter Hulst'
Mechelen - 'D'Hoogh'
Mechelen - 'Folliez'
Stabroek - 'De Koopvaardij'
Vrasene (Beveren) - Herbert Robrecht

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio