Barvrouw die blogde over "dronken" De Crem ontslagen

Barvrouw die blogde over dronken De Crem ontslagen

Barvrouw die blogde over "dronken" De Crem ontslagen

Print
Nathalie Lubbe Bakker, een Belgische barvrouw in New York, is ontslagen nadat ze zich vorige week op haar blog laatdunkend uitliet over minister van Defensie Pieter De Crem, die volgens de barvrouw "stiepelzat" het 'B. Café' binnenstrompelde.

"Gisteren, op een normale rustige maandagavond, sta ik dus achter de bar te werken. Plots horen we buiten een hels kabaal. Komt daar iemand keihard van de trappen gevallen binnegestrompeld, gevolgd door een hele delegatie. Ik geloofde mijn ogen niet maar eerste minister van Defensie, P. De Crem komt daar echt stiepelzat binnen gestrompeld", schreef Nathalie Lubbe Bakker vorige week op haar blog, www.nathalielubbebakker.com.

Vulgaire liedjes

Volgens de uitgeweken Belgische "liep De Crem te lallen tegen de Amerikaanse delegatie" en werden een aantal Vlaamse liedjes getransformeerd in "behoorlijk vulgaire liedjes waar hijzelf het hardste om liep te lachen".

De raadgever van De Crem zou vervolgens gezegd hebben dat de Belgische delegatie eigenlijk op plezierreisje naar New York was gegaan, "want de VN zit in Genève samen en in Brussel is het zo stil".

Telefoontje

In een nieuwe post op haar blog schrijft de barvrouw nu dat ze op staande voet ontslagen is. "Verbaasd te horen, via goed ingelichte bron dat de woordvoerder van onze minster van Defensie getelefoneerd heeft naar de eigenaar van het B. Cafe, mijn baas. Wat de inhoud van dat gesprek is geweest, is mij onbekend. Maar de eerstvolgende keer dat ik mijn shift aan het afsluiten was, ontsloeg hij me op staande voet, zonder enige uitleg", klinkt het op haar blog.

Volgens het kabinet van de minister was er géén contact met de eigenaar van het New Yorkse B. Café om het ontslag van de blogster te vragen.

.

Nu in het nieuws