Stookolieprijs op laagste peil in anderhalf jaar

Stookolieprijs op laagste peil in anderhalf jaar

Stookolieprijs op laagste peil in anderhalf jaar

Print
De prijs voor een liter stookolie is gisteren met ruim 4 cent gedaald. Wie vandaag minstens 2.000 liter bestelt, betaalt daarvoor 0,5527 euro per liter. Dat is een daling van maar liefst 42 procent op een kleine 5 maanden tijd.

Het stilvallen van de economische groei heeft positieve gevolgen voor onze portemonnee. Aan de pomp krijgen we voor één euro bijna een hele liter diesel, en ook de prijs voor een liter stookolie blijft dalen. Voor 2.000 liter stookolie betaalt u vandaag 0,5527 euro per liter.

“Wie nu stookolie aankoopt, doet met andere woorden een goede zaak”, zegt Johan Mattart van Brafco, de federatie van stookolieverkopers. In de afgelopen vijf maanden daalde de prijs voor een liter stookolie met ruim 40 cent per liter - een daling van maar liefst 42 procent.

Bijna euro per liter

In juli bereikte de stookolieprijs met 0,9540 euro per liter nog bijna de magische grens van één euro. Wie toen 2.000 liter stookolie kocht, betaalde 1.908 euro. Wie dezelfde hoeveelheid vandaag koopt, betaalt 1.105 euro.

Wie al die tijd heeft gewacht en de eerste herfstkoude met een extra pullover heeft verbeten, steekt nu met andere woorden maar liefst 803 euro op zak.