Rijplezier centraal bij Audi TT Clubsport Quattro

Audi heeft de catalogus van de TT Roadster en Coupé serieus uitgebreid met nieuwe versies. Nu is het de beurt aan de TT Clubsport Quattro, een sportversie zonder dak die helemaal in het teken staat van sportief rijden.

De voorbije maanden heeft Audi het aanbod van de TT fors vergroot. Naast de sportieve TTS-versie is de TT voortaan ook verkrijgbaar met een moderne dieselmotor. Daarmee heeft de TT een voorsprong tegenover de Duitse concurrenten.

En nu is er de Clubsport Quattro. De Clubsport Quattro is een roadster die alleen open wordt gereden en die opvalt door de lage voorruit, zoals we die kennen van de Porche Speedster uit een ver verleden. Daardoor voel je als bestuurder nog meer de sensaties van open rijden. Er zijn echter ook nadelen, want insecten die zich tot moes vliegen tegen je voorhoofd, is ook niet smakelijk. De kleine ruiten zijn niet het enige verschil met een gewone TT. Zo heeft hij speciale spoilers en zes centimeter meer spoorbreedte.

Het interieur valt op door de grote stukken aluminium en de combinatie van zwart met oranje. Het sportstuur met afgeplatte onderkant benadrukt de sportiviteit.

De ophanging en het remsysteem komen zo uit de autosport. De motor is nog steeds een 2.0 liter turbomotor die in de Clubsport Quattro werd opgekitteld tot ruim 300 pk. Of de Clubsport Quattro in serieproductie gaat, is nog niet beslist. Wellicht wel, is het enige dat de Audi-top voorlopig kwijt wil, maar dan alleen in een kleine oplage.

Guido CLOOSTERMANS

Bron: Magazine

Nu in het nieuws