Man overmeestert gewapende overvaller op Rooseveltplaats

Man overmeestert gewapende overvaller op Rooseveltplaats

Man overmeestert gewapende overvaller op Rooseveltplaats

Print
Antwerpen - Donderdagavond hoorden agenten tumult aan de Franklin Rooseveltplaats. Een patrouille nam poolshoogte en zag een man op de grond liggen die in bedwang werd gehouden door een andere man.

Rond het tweetal stonden enkele toeschouwers, waaronder medewerkers van De Lijn. Zij wisten te vertellen dat de man die in bedwang werd gehouden net een portefeuille had gestolen onder bedreiging van een mes. De politie nam de verdachte over en fouilleerde hem. Hij bleek twee messen op zak te hebben.

Een 20-jarige vrouw uit Ravels zat op de bus te wachten, naast een 27-jarige man uit Schilde. De verdachte, een 26-jarige Antwerpenaar, kwam er opeens bijstaan en doorzocht haar handtas terwijl hij het slachtoffer en de man naast haar bedreigde met het mes.

Moedige getuige

De man op het bankje vroeg aan een buschauffeur om de politie te bellen, waarop de verdachte wegliep met de portefeuille van het meisje. Een 25-jarige getuige uit Antwerpen hoorde wat er gebeurd was en achtervolgde de messentrekker. Die verloor tijdens de vlucht zijn evenwicht en kon zo overmeesterd worden. Het slachtoffer kreeg haar portefeuille terug. De verdachte, een gekende veelpleger, werd vrijdagmorgen voorgeleid.

Archieffoto

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio