Leterme ontvangt gedupeerde Kaupthing-klanten

Leterme ontvangt gedupeerde Kaupthing-klanten

Leterme ontvangt gedupeerde Kaupthing-klanten

Print
Premier Yves Leterme heeft vrijdagmiddag een zeskoppige delegatie van Belgische Kaupthing-spaarders ontvangen op zijn kabinet. Hij probeerde hen gerust te stellen door te benadrukken dat er twee kandidaat-overnemers zijn voor de noodlijdende IJslandse bank.

Één van de twee kandidaat-overnemers zou een ernstige kandidaat zijn, maar om de gesprekken niet te bemoeilijken weigerde de premier de naam van de mogelijke overnemer vrij te geven.

Leterme hield ook nog een stok achter de hand mocht het tegen december nog niet tot een overname zijn gekomen. In dat geval ontvangen de gedupeerden een voorschot van 20.000 euro uit het Luxemburgse beschermingsfonds.

20.000 Belgische spaarders

Of de Belgische klanten daarmee gepaaid zijn is twijfelachtig. Zij eisen hun tegoeden immers helemáál terug en bovendien met intrest.

Als gevolg van de bankencrisis werden de rekeningen van de Kaupthing-klanten geblokkeerd door de Luxemburgse toezichtshouder. In totaal zijn er 20.000 Belgen die hun spaarcenten op een Kaupthing-rekening hebben staan.

Lees ook:

Leterme: "Kandidaat-overnemer voor Kaupthing"

.

Nu in het nieuws