Meer nieuws over heraanleg centrum

Print
Kapellen - Gazet van Antwerpen berichtte donderdag al uitgebreid over de ingrijpende plannen voor het centrum van Kapellen. Wij verzamelden nog enkele details. Ondertussen wordt ook duidelijk dat de Kapelse middenstand de heraanleg alvast niet ziet zitten.

Details

> Er komt ook een doorgang voor auto’s tussen de parkings Sporthal en Spoor. Dat wordt geen echte straat, meer een ‘pad’ waar je enkel traag kan rijden. Het doel is vooral omliggende straten als de Koning Albertlei niet te overbelasten eens de superrotonde het huidige centrumkruispunt vervangt.
> De hele dorpskern tussen de tunnel en de Bloemenlei wordt uitgerust met vrijliggende fietspaden. Die worden verhoogd uitgevoerd én in comfortabel berijdbare, rode asfalt.
> De hele as en het kruispunt krijgt ook dezelfde verlichtingsarmaturen. Op sommige oversteekplaatsen komt daar nog punctuele verlichting bij.

Gepest

Vele middenstanders onthalen de geplande heraanleg, vooral de superrotonde, niet positief. Haast niemand wil met naam en toenaam in de krant. “Het plan oogt mooi en ja, wij weten ook dat er dringend iets moest gebeuren aan de verkeersdoorstroming”, luidt het. “Maar de middenstanders zet men andermaal in de kou. Wij worden gepest. Parkeerplaatsen verdwijnen, Mortsel achterna. En met de rechtstreeks betrokken handelaars heeft men zelfs nog niet gesproken.”

“Ja, nabij het centrum zijn grote parkings zoals Watertoren. Maar klanten zijn gewoontedieren en willen dichtbij parkeren. Dat zal dus niet meer gaan.” enkele middenstanders gaan alleszins al de koppen bij elkaar steken. Ze willen proberen de “ingrijpende plannen” alsnog bij te sturen, met andere woorden “middenstandsvriendelijker maken”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio