Geen enkele uitgever wil memoires van George Bush

Geen enkele uitgever wil memoires van George Bush

Geen enkele uitgever wil memoires van George Bush

Print
Nog twee maanden blijft George Bush in het Witte Huis en hij kan zich beginnen opmaken voor zijn leven na het presidentschap, maar op één punt kan hij voorlopig niet in het spoor van zijn voorgangers treden: niemand is geïnteresseerd in zijn memoires.

Boeken waarin oud-presidenten of beroemdheden terugblikken op hun leven, zijn big business voor Amerikaanse uitgevers. Zij bieden tegen elkaar op met enorme voorschotten omdat ze weten dat zulke boeken goed verkopen - al is het vaak alleen om ongelezen te blijven liggen. Zo kreeg Bill Clinton in 2004 12 miljoen dollar (9,6 miljoen euro) van Random House voor zijn My Life en Hillary 8 miljoen dollar (6,4 miljoen euro) voor haar autobiografische Living History.

In navolging van onder meer zijn vader en moeder en Ronald en Nancy Reagan wil ook Bush zijn levensverhaal kwijt. Maar geen enkele uitgever heeft interesse. Dat toont aan hoe de Amerikanen over hem denken: met een waarderingscijfer van nauwelijks 20 procent is hij de minst populaire president ooit in de VS. Uitgevers zijn wel bezig zijn vrouw Laura te polsen voor haar autobiografie.

PDB

Nu in het nieuws