Harde wind zorgt voor schade in Antwerpen en Limburg

Harde wind zorgt voor schade in Antwerpen en Limburg

Harde wind zorgt voor schade in Antwerpen en Limburg

Print
De harde wind die op vrijdag over het land trok heeft op verschillende plaatsen schade veroorzaakt. Onder meer Grobbendonk, Bilzen, Bree en Hoeselt werden getroffen. Er vielen ook vier gekwetsten, waaronder 2 zwaargewonden, toen een boom op een wagen belandde in Tongerlo.

In Tongerlo raakten vier personen gewond toen een boom op een wagen belandde. Eén van de inzittenden moest bevrijd worden door de brandweer. Twee slachtoffers raakten zwaargewond en werden met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

In Grobbendonk is het dak van een paardenstal door de harde wind weggeblazen. De eigenaars waren net bezig te stal te verbouwen en daardoor kon de wind extra hard toeslaan. Een ander dak van een woning in de buurt garaakte daarbij beschadigd.

Op de parking van warenhuisketen Carrefour in Burcht (zie fotoalbum) waaide dan weer een boom omver en kwam op een vrachtwagen terecht. In Wijnegem werd eveneens een zware boom losgerukt (zie fotoalbum). De boom aan de Broekstraat viel op elektriciteitskabels en moest door middel van een kraanwagen verwijderd worden.

In Deurne bezweken enkele grote reclamepanelen onder de felle wind en belandden op de rijweg.

Limburg

Ook op verschillende plaatsen in Limburg heeft de storm lelijk huisgehouden.

In Bilzen en Bree zijn enkele bomen omgevallen en op de weg beland. Aan de Bilzerweg in Hoeselt werd opnieuw een dak het slachtoffer van de harde wind. Het dak van een hoeve in de straat is gedeeltelijk weggewaaid (foto).

Nu in het nieuws