Franse groep koopt Belgisch modemerk Olivier Strelli op

Franse groep koopt Belgisch modemerk Olivier Strelli op

Mode

Franse groep koopt Belgisch modemerk Olivier Strelli op

Print
Nissim Israël verkoopt zijn Belgische modelabel Olivier Strelli. Het Belgische ontwerptalent geeft de fakkel naar eigen zeggen over aan een team dat hij waardeert en vertrouwt. Israël blijft wel nog actief binnen de afgeleide productengroep, tassen, schoenen, etc, van Strelli.

Meer dan 33 jaar geleden richtte Nissim Israël het modemerk Olivier Strelli op. "Het is een beslissing waar ik lang over nagedacht heb. Je moet een bedrijf - zeker wanneer je het zelf hebt opgericht - niet verkopen wanneer het impotent, ziek of dood is. En ik geef de fakkel door aan een team dat ik vertrouw en waardeer", vertelt Israël.

De ontwerper geeft het bedrijf nu over aan de Franse groep Evercapital, die samen zal werken met

Jacky Franco, de rechterhand van Nissim Israël, Nathalie Valentini, de vaste styliste, en Olivier Israël, zoon van.

"Samen hebben ze een nieuw bedrijf opgericht: Olivier Strelli Développement. Jacky Franco en Nathalie Valentini, die al drie jaar als styliste voor mij werkt, nemen ontwerp en marketing voor hun rekening. Olivier zal instaan voor productie en logistiek, wat hij eigenlijk al vijftien jaar doet. En Evercapital brengt financiële expertise aan. De geest van Strelli zal dus blijven bestaan. Ik kan met een gerust hart weggaan", besluit Israël tegen Knack.

NIET TE MISSEN