Witloofrolletjes met iberische ham en roereitje met zwarte truffel

Witloofrolletjes met iberische ham en roereitje met zwarte truffel

Food

Witloofrolletjes met iberische ham en roereitje met zwarte truffel

Print
Ingrediënten : 4 mooie stronken witloof
3 scharreleieren
5 dl verse room
10 g boter voor het roereitje
20 g boter voor het witloof + 1 eetlepel olijfolie
1 kleine truffel van ongeveer 15 g
1 koffielepel truffelolie
4 mooi sneden ‘pata negra’-ham (iberische ham)
peper van de molen
zeezout
enkele mooie blaadjes platte peterselie

Bereiding :

1 Verwijder de kern van het witloof met een scherp keukenmesje.

2 Smelt de boter en de olijfolie en braad hierin het witloof mooi goudbruin aan alle zijden. Leg het witloof in een ovenschaal, overgiet met de vetstof, kruid met peper van de molen en zeezout en plaats het in een voorverwarmde oven van 160°C. Laat het gedurende een twintigtal minuten verder garen of tot wanneer het zacht is.

3 Plet de truffel met een vork.

4 Smelt de boter in een steelpan. Kluts de eieren met de room. Voeg het eimengsel bij de gesmolten boter in de pan en roer met een garde tot een fi jnkorrelige massa. Voeg de truffel toe en breng op smaak met peper en zout.

5 Neem het witloof uit de oven, rol het op in de patanegraham en besprenkel met de truffelolie, verdeel het roerei over de borden en schik er de witloofrolletjes op. Werk af met platte peterselie.

Philippe van den Bulck

Dit recept kwam uit Ambiance.
NIET TE MISSEN