Man vervolgd wegens stalking stadsbestuur Blankenberge

Man vervolgd wegens stalking stadsbestuur Blankenberge

Man vervolgd wegens stalking stadsbestuur Blankenberge

Print
Een man uit Blankenberge die 132 klachtenmails en -brieven stuurde naar de gemeente wordt vervolgd wegens stalking. Hij is daarmee meteen de eerste in zijn soort.

Henri Vandenbosch, die jarenlang voorzitter was van de Blankenbergse Petanqueclub, kreeg in 2002 te horen dat zijn club weg moest uit het Leopoldpark.

Verwijten

De voorzitter was het niet eens met die beslissing en stuurde het Blankenbergse stadsbestuur meer dan 130 mails en brieven waarin hij zijn ongenoegen uitte. Hij deinsde er niet voor terug de burgemeester en de schepenen meermaals verwijten te maken.

'Schuld van Leterme'

Henri Vandenbosch is doorverwezen naar de correctionele rechtbank en riskeert nu twee jaar gevangenisstraf. Toch heeft de voorzitter geen spijt van zijn aanhoudende mailverkeer.

"Eigenlijk is het allemaal de schuld van Yves Leterme. In een kranteninterview zei hij dat iedereen hem mocht mailen. En dat heb ik gedaan, met telkens een kopie aan de stad Blankenberge. We leven toch nog altijd in een democratie", vertelt Vandenbosch aan De Standaard.

'Politiestaat'

"Zal men dan elke burger aanpakken die mailtjes stuurt naar de overheid? Dan komen we in een politiestaat terecht waar elke kritiek bestraft kan worden. Maar als het moet, dan ga ik maar naar de gevangenis", gaat hij verder.

Het gebeurde nooit eerder dat een burger vervolgd werd voor het stalken van een stad of gemeente.

MEEST RECENT