Geert Lambert: "Vlaanderen heeft nood aan onze partij"

Geert Lambert: Vlaanderen heeft nood aan onze partij

Geert Lambert: "Vlaanderen heeft nood aan onze partij"

Print
Geert Lambert heeft twee dagen na het ontslag van Bettina Geysen als voorzitster van VlaamsProgressieven zijn licht laten schijnen over de toekomst van zijn partij. "Een opslorping door de SP.A is geen optie", zei hij donderdagmorgen in een interview met Radio 1.

"Vlaanderen heeft nood aan een partij die een genuanceerd beeld brengt van een complexe samenleving", aldus Lambert. "Wij zijn geen partij van dogmatische antwoorden en vaste stramienen, maar pakken de problemen met een open geest aan. En we bieden wel degelijk concrete oplossingen aan, zoals gratis kinderopvang."

Doe de stemtest

Geert Lambert gelooft dat zijn partij sterker voor de dag kan komen dan dat in het verleden altijd deed. "Bij 'Doe de stemtest' bijvoorbeeld komen de meeste mensen bij onze partij uit, maar in het kieshokje volgen ze een ander gedacht. De mensen brengen niet de stem uit waarin ze geloven en vinden altijd een strategisch argument om niet voor ons te stemmen."

Na de partijtop van donderdag werd pijnlijk duidelijk dat een groot deel van de leden van VlaamsProgressieven niet achter de recente naamswijziging. Zij willen terug naar het oude 'Spirit'. Lambert erkent dat naamswijziging een niet al te schitterend idee was en sluit de terugkeer van 'Spirit' niet uit.

Anciaux

Ondertussen is de partij op zoek naar een opvolger voor Geysen. In 'Het Laatste Nieuws' sluit Vlaams minister Bert Anciaux zichzelf niet uit als de nieuwe leider. "Het zou kunnen dat ik daar zelf voor ga, maar die titel van voorzitter is voor mij onbelangrijk. Hoe dan ook is dit mijn partij, mijn project, en dat laat ik niet teloorgaan".

MEEST RECENT