Michael Jackson bekeert zich tot de islam

Michael Jackson bekeert zich tot de islam

Michael Jackson bekeert zich tot de islam

Print
Superster Michael Jackson heeft zich bekeerd tot de islam, omdat hij zich niet goed in zijn vel voelde. Hij wil voortaan aangesproken worden met Mikaeel.

De bekering van de King of Pop vond volgens de Britse krant The Sun plaats tijdens een plechtige ceremonie in Los Angeles. Enkele dagen later moest de excentrieke ster normaal getuigen in een proces dat een Arabische sjeik tegen hem heeft aangespannen.

'Betere mensen'

Producer Phillip Bubal en de Canadese songwriter David Wharnsby, vrienden van Jackson, merkten dat de popster zich niet goed voelde. Zijzelf bekeerden zich allebei tot de islam en vertelden hem dat ze na hun bekering betere mensen waren geworden.

Volgens de bron van The Sun was Jackson snel gewonnen voor het idee. "Er werd een Imam bijgehaald uit de dichtstbijzijnde moskee", vertelt de bron.

"Die heeft Michael bekeerd. Eerst werd als nieuwe naam Mustafa - de gekozene - voorgesteld, maar dat zag Michael niet zitten. Er werd uiteindelijk gekozen voor Mikaeel, één van de engelen van Allah."

De Britse zanger Cat Stevens, die zich ook bekeerde en de nieuwe naam Yousef Islam aannam, was aanwezig op de plechtigheid om Wacko Jacko te steunen.

Te ziek

Maandag moet Michael Jackson getuigen in een rechtszaak voor het hooggerechtshof van Londen. Sjeik Abdullah bin Hamad Al Khalifa, de zoon van de koning van Bahrein, klaagt Jackson aan wegens contractbreuk.

Aanvankelijk kon Jackson volgens zijn dokter niet naar Londen gaan omdat hij te ziek was, maar uiteindelijk besloot de superster om toch te komen getuigen. Hij kan alvast steunen op zijn nieuwe geloof.

.

Nu in het nieuws