Jan Ceulemans stopt binnen anderhalf jaar als trainer

Westerlo beleeft momenteel hoogdagen. De club deelt in de stand de tweede plaats met Standard en trekt zaterdag vol zelfvertrouwen naar Anderlecht. Net nu doet trainer Jan Ceulemans een opmerkelijke uitspraak. "Ik stop in juni 2010", aldus de 51-jarige 'Caje'.

ikerremans

"Op het einde van mijn huidig contract wil ik stoppen. Dan is het juni 2010 en zal het wel genoeg geweest zijn zeker?", vertelt Ceulemans aan Het Nieuwsblad.

7 dagen op 7

"Ik vind dat er nog andere dingen in het leven zijn", legt Ceulemans uit. "Ik amuseer me goed, maar nu is het een job van zeven dagen op zeven. Ik ben op een leeftijd gekomen dat je over zo'n dingen begint na te denken. Je moet keuzes maken in het leven."

"Alleen als de club in een slecht parket zit, zal ik er binnen anderhalf jaar nog eens over nadenken. Maar het hoeft niet hoor. Ik ben dan 53 jaar. Ik doe het nog graag maar tegen dan zal ik het rustiger aan willen doen. En dat heeft niks met stress of mijn ervaringen bij Club Brugge te maken. Ik kan de stress aan."

Lager niveau

Toch wil de 96-voudige international en drievoudige winnaar van de Gouden Schoen niet helemaal uit het voetbal verdwijnen. "Ik mik op een club op een lager niveau waar ik niet meer dan twee à drie keer per week op het veld moet staan. Zoals bij Ingelmunster tussen 1997 en 1999. Maar ik ga geen trainer meer zijn in eerste klasse."

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws