Wasilewski gaat vrijuit voor slag Fadiga

Wasilewski gaat vrijuit voor slag Fadiga

Wasilewski gaat vrijuit voor slag Fadiga

Print
Het parket van de KBVB heeft Anderlechtverdediger Marcin Wasilewski geen sanctie opgelegd voor zijn vuistslag tegen Fadiga. Er was geen kwaad opzet in het spel, luidt het daar. Fadiga zelf werd eerder dit seizoen wel geschorst op basis van tv-beelden.

Tijdens het competitieduel op Germinal Beerschot gaf Wasilewski een vuistslag aan de Senegalees Khalilou Fadiga.

Televisiebeelden

Scheidsrechter Jérôme Efong Nzolo en zijn assistenten hadden de slag niet opgemerkt, maar de actie van Wasilewski ontsnapte niet aan de televisiebeelden.

Bondsprocureur René Verstringhe oordeelde echter dat er geen sprake was van een duidelijke slag. De Pool moet zich dus niet verantwoorden voor het Sportcomité.

Kopstoot

Merkwaardig is dat Fadiga zelf enkele weken geleden wel een schorsing opgelegd kreeg op basis van televisiebeelden. Fadiga gaf vlak na de thuiswedstrijd tegen AA Gent een kopstoot aan Kenny Thompson.

De scheidsrechter had niets gezien, maar AA Gent diende na het bekijken van de beelden toch klacht in.

Schorsing

Er werden vier wedstrijden schorsing gevraagd, maar het werden twee wedstrijden effectieve schorsing en twee wedstrijden met uitstel.

Vorig seizoen was Germinal Beerschotspeler Igor Lolo al de eerste speler in het Belgisch voetbal die geschorst werd na het bekijken van tv-beelden.

MEER VOETBALNIEUWS