Ontbijt aan bed betaalt studiehuis in India

Beveren-Waas - Wie in Beveren woont en geen zin heeft om zondag zelf voor ontbijt te zorgen, kan een ontbijtmand bestellen. Lies Maes en Walter Janssens organiseren deze actie ten voordele van Indiase junglekinderen.

“Vijf jaar geleden begonnen we met de ontbijtactie. Toen kregen we vierhonderd inschrijvingen.Dit jaar zitten we aan meer dan het dubbele”, zegt Maes tevreden. “Pater Sidon Maes, een overleden nonkel, begon tientallen jaren geleden met een missiepost in het Indiase dorp Dhanwar. Op deze manier willen wij zijn werk voortzetten”, zegt Lies Maes.

Studentenhuis

De opbrengst van de actie gaat naar datzelfde dorp. Daar bevindt zich een missiepost van junglekinderen. “De voorbije jaren hebben we al heel wat verwezenlijkt. Zo hebben we met het ingezamelde geld gebouwen gefinancierd waar jongeren kunnen studeren. We hebben een refter gebouwd en een studiezaal gerenoveerd. De kinderen krijgen ook geregeld groenten en vlees”, vertelt Maes.

Met de opbrengst van dit jaar willen de initiatiefnemers een soort studentenhuis bouwen. Lies reist regelmatig met haar echtgenoot Walter naar India. “Het geeft veel voldoening om te zien dat onze financiële hulp vruchten afwerpt. Iedere euro die we met onze acties inzamelen, komt bij de plaatselijke bevolking terecht. En daar zijn de kinderen ons enorm dankbaar voor.”

Zaterdagnacht starten heel wat vrijwilligers met het klaarmaken van bijna duizend ontbijtmanden. Die worden zondag tussen 7 en 10u rondgebracht. Een grote ontbijtmand kost 9 euro, een kleine 6. Bestellingen op 03-775.16.61

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio