Leerwinkel haalt  het Zuiden in huis

Leerwinkel haalt het Zuiden in huis

Leerwinkel haalt het Zuiden in huis

Sint-Niklaas - De dertien leerlingen van het zevende jaar Winkelbeheer van het Technisch Berkenboom Instituut in Sint-Niklaas openden donderdagavond hun leerwinkel in de Ankerstraat. Met het aanbod voedingsartikelen van TApPAS kozen ze voor de verkoopszekerheid.

Een leerbedrijf als TApPAS moet de scholieren voorbereiden op een eventuele latere carrière in de commerciële sector. Daarom dragen ze vanaf het idee tot het einde de verantwoordelijkheid over het project. “Daar hoort ook de investering bij. Elk van ons bracht 375 euro aan om te kunnen starten”, vertellen Veroniek Berckmoes (18) en Charlene Impanis (18) die verantwoordelijk zijn voor de startweek van de leerwinkel.

’Het Zuiden in huis’

De zoektocht naar het winkelthema was niet gemakkelijk. Ze bezochten de beurs Europacado in Brussel om ideeën op te doen. “We vonden er geen inspiratie, want het aanbod was te eenzijdig”, aldus de meisjes. “Vorig jaar was de leerwinkel vooral gericht op tafeldecoratie en dat aanbod sloeg niet echt aan. Wij wilden artikels die goed verkopen. Daarom verkozen we voor de zekerheid van de voedingssector. We kozen voor Italiaanse en Spaanse specialiteiten onder het motto ‘Het zuiden in huis’.”

Het vinden van leveranciers was evenmin eenvoudig. De jongeren moesten op zoek in de archieven van vroegere leerwinkels. “Nogal wat leveranciers die wij contacteerden, haakten af op het moment dat ze hoorden dat we van een leerbedrijf waren”, betreuren Charlene en Veroniek.

TApPAS, Ankerstraat 33 in Sint-Niklaas, open van woensdag tot en met vrijdag van 10 tot 17.30u en op zaterdag van 10.30 tot 17.30u.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio