Gemeente eigenaar tapijt van Bayeux

Beveren-Waas - Dirk Paternoster overhandigt vanavond het tapijt van Bayeux aan het gemeentebestuur van Beveren. Twee jaar nadat vierhonderd enthousiaste Beverenaars het hadden gemaakt voor het televisieprogramma Fata Morgana, wordt het nu eigendom van de gemeente.

Na de rechtstreekse televisie-uitzending van Fata Morgana in Beveren in 2006 gingen stemmen op om de kopie van het bekende tapijt niet verloren te laten gaan. “Aan de uitdaging van Andrea Croonenberghs werkten toen vierhonderd mensen mee”, herinnert verantwoordelijke van het project Dirk Paternoster zich nog.

Nadien kregen de vijf sterren die de gemeente tijdens Fata Morgana behaalde, een zure nasmaak. De gemeente en Paternoster raakten het maar niet eens over de toekomst van het tapijt. “Ik was steeds van mening dat het gemeenschapswerk was en móest blijven. Dat ik in ruil voor het tapijt 10.000 euro vroeg ten gunste van het tehuis in Hof ter Welle, is een misverstand. Maar goed, dankzij schepen Raf Van Roeyen (CD&V) zijn de problemen nu van de baan.”

Van Raf Van Roeyen kreeg Dirk Paternoster de garantie dat het tapijt van 70 bij 0,5 meter nog geregeld aan het Beverse publiek zal worden getoond. “Dat hoeft niet elk jaar te zijn. Ik ben al blij als het met dezelfde regelmaat zou gebeuren als het paard van de vier heemskinderen in Dendermonde”, aldus Paternoster.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio