Harmonie brengt plat préféré van voorzitter

Zandhoven - Voor André Van Laer (73) is elke reden goed om een feestje te bouwen. Maar ditmaal heeft hij toch wel heel sterke argumenten. ”Ik ben 30 jaar voorzitter van harmonie Sint-Amelberga en 60 jaar muzikant”, somt hij op. ”Daarom komen mijn favoriete solisten mijn favoriete muziekstukken spelen.”

Een mooiere concertzaal voor het grote jubileumconcert dat André Van Laer voor zijn dertig jaar voorzitterschap krijgt, kon hij zich niet dromen. Koninklijke Harmonie Sint-Amelberga mag zaterdagavond 22 november de Sint-Amelbergakerk met goddelijke klanken vullen.

Pakket solomuziek

”Bij mijn viering, nu een klein jaar geleden, gaven de muzikanten mij als verrassing een pakket vol solomuziek. Ik heb daaruit een selectie gemaakt van mijn lievelingsmuziek die mijn lievelingssolisten nu zullen opvoeren, in combinatie met muziekstukken gebracht door de hele harmonie."

"De solisten zijn Jan De Wit, die bastrombone speelt, slagwerker Cisse Naedts, Dirk Hannes op de trompet, Wouter Yperman op de trombone en tot slot onze dirigent Koen Thijs op de hoorn. Ja jongens, wat kan ik nog zeggen? Dat zijn dus al mijn favorieten samen, hè! Maar ook onze andere leden zullen de mooiste noten blazen. Er zitten echt hele goede stukken bij, zoals een nummer van Jacques Brel.”

Champagne Galop

André Van Laer krijgt op 22 november dus zijn ’plat préféré’ geserveerd met alle sauzen en kersen op de taart erbij die hij zich kan wensen. Zelf speelt hij ook nog geregeld op zijn bariton, een soort kleine tuba. En wat is nu zijn favoriete polka of wals aller tijden, die op 22 november zeker de kerkpilaren moet aaien? ”Moeilijk, maar doe maar de ’Champagne Galop’.”

Het verwenfeest voor de voorzitter, die in november 1948 samen met zijn broer Louis zijn eerste concert speelde, begint om 20.30u.

Zaterdag 22 november, Jubileumconcert 30 jaar voorzitter André Van Laer, kerk Zandhoven, deuren open vanaf 19.45u. Toegang: 5 euro.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio