Bulgaar zwaargewond na instorting zijgevel

Antwerpen - Bij een instorting van een muur en een stelling aan de Carnotstraat raakten donderdag twee Bulgaarse arbeiders gewond. De ene hield er een gebroken rib aan over, maar zijn collega verkeerde in kritieke toestand. Hij had een klaplong opgelopen. De Carnotstraat werd tijdelijk afgesloten om het getroffen pand te beveiligen.

Bij de renovatie van het pand aan de Carnotstraat 44 liep het donderdag rond 10.35u grondig mis. Achteraan het gebouw viel een muur naar beneden. Ook een stelling die aan die muur was bevestigd, donderde mee naar beneden. Personeel van de Zoo was vlakbij aan het vergaderen en verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten.

Nummer 46

Op het moment van het incident waren twee Bulgaarse arbeiders van op de stelling een andere muur aan het afbreken. De stenen van de gevallen muur belandden in een steegje naast het pand en op het dak van de buren. De stelling bleef hangen want kwam deels terecht op het dak van huisnummer 46.

De ene Bulgaar, 46 jaar, raakte lichtgewond. Hij liep een gebroken rib op. Ook de verwondingen van zijn collega, een 50-jarige Bulgaar, leken aanvankelijk mee te vallen. Maar in het Stuivenbergziekenhuis werd vastgesteld dat hij kampte met een klaplong. Dat betekent dus dat hij in levensgevaar verkeert.

Hoogtewerker

Brandweer, politie en stadsingenieur kwamen ter plaatse. Die laatste liet meteen huisnummer 46, waarin achteraan studio’s zijn gevestigd, ontruimen. Binnenin werd er ook gewerkt, hier door Portugezen. Het pand was trouwens ook getroffen door vallende brokstukken.

Omdat aan het getroffen gebouw een en ander nog moest worden afgebroken om de veiligheid te garanderen, werd een hoogtewerker opgetrommeld. Om die ter plaatse te krijgen zonder de trambedrading te beschadigen werd de Carnotstraat rond 14u tijdelijk in beide rijrichtingen afgesloten.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio