Ziekenhuis Den Brandt wordt nieuw politiekantoor Rupelzone

Boom - Het oude ziekenhuis Den Brandt aan het Van Cleemputplein in Boom wordt het nieuwe zonecommissariaat van de Rupelpolitie. De politieraad keurde de locatie goed, op voorwaarde dat er wordt onderzocht of een nieuwbouw niet goedkoper is.

Den Brandt kwam als beste locatie naar voor uit een studie die acht mogelijke plaatsen in de regio onderzocht. Den Brandt, het vroegere ziekenhuis, scoorde het beste op alle criteria die vooraf in de politieraad werden doorgepraat.

Nieuwbouw

Voor Bart Van Hove (Vlaams Belang) is nochtans niet Den Brandt in Boom, maar de A12 in Reet de beste locatie. Hij zegt dat er niet werd onderzocht of een niewbouw goedkoper is. ”Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat het rapport allesbehalve objectief is”, zei hij.

Leo De Saeger (Baert & De Saeger) was ontgoocheld dat een studie die door het Vlaams Belang was gevraagd en de gemeenschap 26.000 euro heeft gekost, zomaar aan de kant wordt geschoven. Tom De Vries (Open Vld) pleitte voor een vergelijkende studie tussen Den Brandt en een nieuwbouw.

Aankoop

Na een schorsing van de zitting zei Eddy Huyghe (CD&V), dat zijn fractie de studie aanvaard, maar dat er moet worden gekozen voor de aankoop van het gebouw en niet voor de huurformule. Voorzitter van de politieraad Patrick Marnef (sp.a) zei dat de eigenaar, het OCMW, bereid is te verkopen.

CD&V eist ook een duidelijk prijskaartje van de herinrichting en de renovatie van de site én een vergelijkbaar kostenplaatje van een eventuele nieuwbouw, waar die ook zou komen. ”Het bedrag moet ook met alle ontvangers van de vijf Rupelgemeenten worden doorgepraat, zodat het commissariaat het financieel draagvlak van alle gemeenten niet overstijgt”, zei Huyghe.

Alle fracties gingen akkoord behalve Lijst Baert & De Saeger die onverkort voor de site Den Brandt kiest, zoals de studie uitwijst.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio