Maesland is klaar voor doorbraak

Hoboken - Even een kleine voorspelling wagen. In 2009 zou ene Maesland best wel eens kunnen doorbreken. Het rappende alter ego van Yannick Maes (19) uit Hoboken stelde zopas zijn debuutsingle Simpelheid voor bij Fish & Chips in de hippe Kammenstraat. Het zou ons niet verbazen mocht de rapper straks op een veel groter podium staan.

Basketter en tv-figuur Pieter Loridon nam de presentatie van de avond deels voor zijn rekening. Hij ontdekte Yannicks talent via het internet, wellicht dezelfde weg die het gros van de tieners had gevolgd die naar de Kammenstraat waren afgezakt. Een platencontract bij het productiehuis CTM met bijbehorende professionele videoclip moet een definitieve doorbraak mogelijk maken.

“Eigenlijk kom ik uit het niets, pas vorig jaar heb ik mijn muziek op MySpace gezet”, vertelt Yannick. Daarvoor knutselde hij thuis op zijn kamertje op een simpele pc wat beats in elkaar. “Ik haal mijn inspiratie gewoon uit het dagelijkse leven of uit wat ik met mijn vrienden meemaak. Daarbij spiegel ik me aan de old skool van Public Enemy of N.W.A. Die clips vol ‘bling bling’ die je tegenwoordig op MTV ziet, daar kan ik echt niet tegen.”

Eén bedenking toch: Waarom noemt iemand die vanuit de Scheldestad opereert zich Maesland? “Ik vind dat een logische keuze. Alleen al omdat het naar mijn familienaam verwijst. Al mijn gedachten komen in Maesland samen. Met Simpelheid wil ik vertellen dat er met iedereen altijd wel iets aan de hand is, hoe tevreden je ook mag zijn. Gelukkig getrouwd lijken, maar met de gedachte bij iemand anders zitten, weet je wel…”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio