London Tower wordt 'reus van het Eilandje'

London Tower wordt 'reus van het Eilandje'

London Tower wordt 'reus van het Eilandje'

Antwerpen - Na een lange voorbereiding gaat de London Tower nog dit jaar de lucht in. Zomer 2010 moet ’de reus van het Eilandje’ al klaar zijn. Met zijn 76,6 meter wordt de wolkenkrabber het vijfde hoogste gebouw van Antwerpen. Alleen de kathedraal, Boerentoren, Antwerp Tower en de Chicago Building doen beter.

De economische crisis heeft de London Tower niet afgeremd. Integendeel, vanaf volgende maand gaat het bijzonder hard op de hoek van de Londenstraat en Italiëlei. Van 8 december tot 22 januari zal met een revolutionaire glijbekisting de kern van de toren in recordtijd opgetrokken worden. Per dag komt er bijna een verdieping bij, of een groei van 10 centimeter per uur.

Dynamisch

Het jonge vastgoedbedrijf Immpact zal de London Tower op eigen kracht realiseren en verkopen. Aanvankelijk zou de firma Zilver Avenue participeren met de verkoop van seniorenflats, maar dat idee is van de baan.

Immpact gelooft in een dynamisch gebouw, met winkels en kantoren tot de zevende verdieping en daarboven 112 flats, die vooral mikken op urban professionals. Alleen op de 21ste en 22ste verdieping zijn voorlopig royale duplexen van meer dan 200 vierkante meter uitgetekend.

Verrassend

In de allereerste schetsen kreeg de London Tower nog een trendy rood kleedje, maar uiteindelijk koos het architectenbureau van Christine Conix voor een duurzame, grijze natuursteen, afgewisseld met buitenschrijnwerk in aluminium voor balkon- en raampartijen. “Geïnspireerd op het effect van opspattende waterdruppels”, geeft de bekende architecte als motivatie mee.

Er zitten nog verrassende elementen in het ontwerp, zoals een geveluitsprong op de tiende verdieping en een gelijkvloerse verbinding met de aangrenzende Avenue Building, een langwerpige kantoorblok langs de Italiëlei waarvan de ruwbouw al bijna klaar is.

Plantsoen

Tussen de London Tower en de Avenue Building komt de toekomstige voetgangers- en fietsersbrug over de Leien. Het staat nu ook vast dat er langs de waterkant geen storende helling wordt gebouwd, maar alleen een trap en fietslift. Door die beslissing wordt het mogelijk om een plantsoen aan te leggen voor het Willemdok.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio