Nieuw station in ijskast

Kapellen - De studie over een nieuw station in Kapellen-centrum is tijdelijk in de ijskast geschoven. “De huidige financiële crisis maakt het niet evident. We hebben meer tijd nodig. Let wel, dit is geen afstel, maar uitstel”, verduidelijkt burgemeester Luc Janssens.

Het Kapelse schepencollege kondigde in januari een studie aan naar de haalbaarheid van een nieuw station op de braakgrond naast de tunnel aan de Antwerpsesteenweg. Ook de integratie van de bussen van De Lijn en een eventuele vernieuwing/nieuwbouw van het gemeentelijk administratief centrum horen daarbij. Wordt ook onderzocht: een renovatie of vervanging van het huidige station op dezelfde plek.

Tijdens de gemeenteraadszitting van oktober stelde burgemeester Luc Janssens (Open Vld) nog “dat de studie waarschijnlijk in de tweede helft van november zou landen”. En nog: “Er is iets vertraging door de zomervakantie en andere elementen. Ook de huidige financiële crisis is daar niet vreemd aan.”

Nu belandt het dossier tijdelijk in de ijskast. “Het is gebleken dat de economische en financiële crisis het voor geen van de betrokken partijen evident maakt om momenteel iets zinnig te zeggen over de haalbaarheid”, stelt Janssens. “Het vergt gewoon meer tijd. Daarom zetten we deze studie even on hold. De verschillende pistes worden verder bewandeld. Ik kan wel benadrukken dat alle partijen - NMBS, De Lijn en gemeente op kop - voort willen met dit dossier. Dit is geen afstel, maar uitstel”, besluit Janssens.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio