“Achttien jaar op gewacht”

De sociale bouwmaatschappij Arro Antwerpen en de gemeente nodigen nu zaterdag om 15u iedereen uit op de inhuldiging van de eerste negentien woningen in de Victorine Van Mechelenlaan. De straatnaam verwijst naar het eerste vrouwelijke gemeenteraadslid in Kalmthout.

Achter het Willy Vandersteenplein in Heide-Kalmthout nemen weldra negentien gezinnen hun intrek in een sociale woning. René Van den Buijs stond met zijn gezin bovenaan de wachtlijst en mocht als eerste een woning kiezen in de Victorine Van Mechelenlaan. “Wij hopen nog voor Nieuwjaar te verhuizen.”

Het woon- en winkelcomplex Draka Polva, genoemd naar de vroegere plastiekfabriek op de site tussen de Kapellensteenweg en de Withoeflei, krijgt steeds meer vorm. Langs de Kapellensteenweg zijn de flats al langer bewoond en steeds meer mensen vinden de weg naar de handelszaken op het Willy Vandersteenplein. Achter die winkels zijn nu negentien sociale woningen, waarvan één volledig omgebouwd voor een mindervalide bewoner, bijna klaar.

René Van den Buijs en gezin stonden bovenaan de wachtlijst en kregen als een van de eersten de sleutel om hun huis af te werken. “Je kan gerust zeggen dat ons geduld eindelijk wordt beloond”, lachen René en zijn vrouw Sandra. “Toen we in ‘90 trouwden, hebben wij ons ingeschreven voor een sociale woning. Achttien jaar hebben we moeten wachten. Eerlijkheidshalve zeggen we er wel bij dat we een vroegere kans hebben geweigerd omdat we toen een café hadden.”

Begin november ontvingen ze de sleutel van hun woning. “Wij kozen bewust voor het laatste huis in de doodlopende straat. Vlak bij het groene parkje dat er komt en het wandel-fietspaadje naar de Lorkendreef.” De negentien woningen werden gebouwd door sociale bouwmaatschappij Arro Antwerpen. “De binnenafwerking moeten we zelf doen. Er is dus nog wel wat werk aan de winkel, maar ik hoop dat we Nieuwjaar in ons nieuw huis kunnen vieren”, besluit René.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio