Paper Weight varieert met papier

Bornem - Het nieuwste Monumentalproject in Bornem kreeg de naam Paper Weight. Een lichtgewicht is deze tentoonstelling met papier in de hoofdrol allerminst.

Dat papier zo’n gevarieerd medium kan zijn, is de grote verrassing. De massieve witte volumes van Denise Peeters zijn niet te vergelijken met de kleurige geribbelde objecten van Mir Van Nyvelseel, noch met de speelse mobielen van Nederlander Peter Gentenaar en evenmin met de sprookjesachtige voorwerpen en draadsculpturen van Bob Matthysen.

“Naast die driedimensionale werken van hedendaagse kunstenaars, hebben we bij Verbeke Foundation in Kemzeke een veertigtal collages uitgekozen, die we nu in bruikleen hebben”, zegt curator Tom Peeters. Hij heeft werk van Panamarenko, Luc Tuymans en Jan Fabre tijdelijk mogen meenemen. ”Er is ook een collage van Engelbert Van Anderlecht en werk van Jo Delahaut”, besluit Peeters.

Monumental, Luipegem 77 in Bornem is open op woensdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 16u, op zondag van 14 tot 18u. Nog tot 7 december.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio