“Help! Lier is saai”

“Help! Lier is saai”

“Help! Lier is saai”

Lier - Koen Biesen, de organisator van de Mitelec-avonden in Lier, is al maanden vruchteloos op zoek naar een geschikte zaal voor zijn fuiven, die vooral gericht zijn naar iets oudere jongeren. “Noodgedwongen moet ik mijn toevlucht zoeken in het themacafé van Lierse. Er is echt niets anders”, zegt hij.

“Help, Lier is saai”, schrijft Koen Biesen in een mailtje naar onze krant. Als organisator van Mitelec (Minimaal, Techno en Electro) brengt hij bekende artiesten en lokaal talent samen. “Maar het wordt heel moeilijk om geschikte zalen te vinden. Ik ben al maanden op zoek, maar er is echt niets in Lier. Niemand kan mij helpen. Gelukkig helpt Bart Van Opstal van het themacafé van Lierse me uit de nood. Daar vindt op 29 november de volgende fuif plaats”, vertelt Koen Biesen (26).

"In Lier blijven"

Het Lierse vlaggenschip is natuurlijk het Moevement. “Maar dat is voor fuiven als de onze niet geschikt. Je moet er vrjidag om 2u en zaterdag om 3u sluiten. Een rijper publiek van twintigers en dertigers als het onze komt pas tegen middernacht. Op die paar uurtjes kan ik mijn kosten nooit terugverdienen”, rekent Biesen voor.

“Mitelec haalt al drie jaar de betere elektronische muziek naar Lier. Het project is in de stad ontstaan en wil ik graag hier houden”, spiegelt de 26-jarige voor. De Lierenaar doet daarom een oproep aan alle eigenaars van zalen en loodsen. “We zoeken echt naar plaatsen waar we zonder iemand te storen de Lierenaars zich kunnen laten amuseren. Die tijd moet terugkomen”, vindt Koen Biesen.

“Gebrek klopt”

Als voorzitter van de jeugdraad is Bert Wollants het eens met de analyse van Koen Biesen. “Lier is ideaal voor jonge fuifgangers, maar zalen waar ook de fuiven voor iets oudere jeugd kunnen plaatsvinden, ontbreken.”

Ook schepen van Jeugd Freddy Callaerts (Lier Leeft) weet dat er een gebrek is. “Maar je kan de vraag stellen of het de taak van een stadsbestuur is om zalen te bouwen om privé-initiatieven die verdwijnen, te vervangen”, klinkt het.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio