Malinwa wil eendracht tussen supportersclubs

Mechelen - De sportieve malaise bij eersteklasser KV Mechelen heeft afgelopen zaterdag ook in de tribunes tweedracht gezaaid tussen de supportersclubs. Om dat bij de wedstrijd tussen Malinwa en Cercle Brugge zaterdag te vermijden, belegde
KV-voorzitter Johan Timmermans donderdag
een overleg.

Spandoeken met tegenstrijdige boodschappen, supportersgroepen die elkaar de huid volscholden en uiteindelijk zelfs fysieke vechtpartijen: fraai was het zaterdag allemaal niet. Zeker als je weet dat de aanhang van KV vorig jaar nog met de titel van ‘beste supporters van het land’ mocht pronken.

Een en ander heeft nu tot een actie van Johan Timmermans geleid. De KV-voorzitter belegde donderdagavond een vergadering om de gemoederen te bedaren. Tekenden present: Timmermans zelf, veiligheidsverantwoordelijke Luc Leys, afgevaardigden van politie en stewards, en leden van The Catholics en The Originals, twee groeperingen die de verschillende sfeervakken vertegenwoordigen.

Vooral de aanwezigheid van die laatsten is niet onbelangrijk: traditioneel zijn de sfeergroepen bij KV erg bepalend voor de algemene ambiance. Timmermans riep op tot eendracht, en benadrukte dat fysiek geweld nooit te tolereren valt. De supporters van hun kant lieten weten er alles aan te doen om een positieve sfeer te bewaren.

Timmermans verspreidt vandaag een verklaring, al zal het wachten zijn tot zaterdag - Malinwa speelt dan tegen Cercle Brugge - om de échte temperatuur te meten.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio