Familieleden verkochten cocaïne op grote schaal

Mechelen - De federale gerechtelijke politie van Mechelen heeft na maanden intensief speurwerk een vijfkoppige cocaïnebende geklist. Drie van de gearresteerden behoren tot een Mechelse familie. Met het handeltje werd per week tot
1 kilogram van het spul aan de man gebracht. Dat bracht honderdduizenden euro’s op.

Speurders van de federale gerechtelijke politie Mechelen werden al enkele maanden geleden getipt dat een bende op grote schaal cocaïne verkocht in het arrondissement Mechelen. De spilfiguren van het handeltje behoren tot een Mechelse familie, maar de speurders kwamen er na veel observatiewerk achter dat twee mannen uit Antwerpen het familietrio bevoorraadden. Die laatsten gingen de drugs in Nederland aankopen. De politie kon hen inrekenen.

Bijna gelijktijdig deden de speurders een inval bij een Mechelse familie van wie een dertiger en twee twintigers de verkoop van de cocaïne coördineerden. “Bij die huiszoeking heeft de federale gerechtelijke politie geld en cocaïne gevonden”, zegt parketwoordvoerster Goedele Van den Brande. “Het onderzoek heeft nu uitgewezen dat de handel al geruime tijd bezig was. Per week werd er tot 1 kilogram cocaïne verhandeld. Dat is naar Mechelse normen een aanzienlijke hoeveelheid. Met het stopzetten van deze trafiek brengen we het drugsmilieu in Mechelen een zware klap toe.”

Alle bendeleden hadden een eigen klantenbestand en zelfs de ‘laagste in rangorde’ had een lijstje met zo’n 200 namen. De verkoop werd veelal per telefoon afgehandeld.

De drie Mechelaars en de twee Antwerpenaren verblijven al enkele dagen in de gevangenis. De raadkamer beslist vandaag, vrijdag of hun aanhouding wordt verlengd.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio