Minderjarigen overvallen krantenwinkel

Minderjarigen overvallen krantenwinkel

Minderjarigen overvallen krantenwinkel

Mol - De politie heeft drie minderjarigen opgepakt die dinsdagnamiddag een mislukte overval pleegden op krantenwinkel Nieuwslijn op het Stationsplein in Mol. Krantenwinkeluitbater Dirk Goris herkende een van de daders aan zijn kledij. Het bleek te gaan om een hangjongere die vaak te vinden is op het Stationsplein.

Naar dagelijkse gewoonte liepen de klanten dinsdag in de late namiddag af en aan in de krantenwinkel van Dirk ­Goris. Maar om 16.43u gebeurde iets niet alledaags. “Een jongeman met een bivakmuts stapte naar de winkeltoog”, vertelt hij. “Twee andere gemaskerde jongeren bleven aan de ingang staan. Geschrokken klanten spoedden zich naar buiten.”

Maar niet alleen de klanten waren bang, ook de overvallers liepen niet over van zelfvertrouwen. “Op dat ogenblik stopte ook een busje met werkmannen voor de winkel. Een van hen stapte de winkel binnen, de andere ging voor de deur staan. De gemaskerden schrokken, riepen iets tegen elkaar in een vreemde taal en maakten zich uit de voeten.”

Kleding

Dirk Goris bracht de politie op de hoogte. Een dag later zag de uitbater een van de daders op het Stationsplein. Hij herkende de jongeman aan zijn opvallende kleding en alarmeerde de politie. Die kledij was ook te herkennen op de videobeelden van de ­bewakeringscamera in de krantenwinkel.
“De politie leverde prachtig werk. Nog terwijl ik aan het bellen was, hoorde is de sirenes. De agenten grepen kordaat in.”

Korpschef Roger Mol maakt duidelijk dat de politie niet toevallig zo snel reageerde. “We kennen de problematiek van hangjongeren met minder goede bedoelingen op het Stationsplein en daarom hebben we verhoogde aandacht voor die lokatie. Op elk incident reageren we onmiddellijk. Maar we gaan de jongeren niet verjagen van de ene hoek van het plein naar de andere. We gaan hen de komende maanden opvolgen.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio