Bordeelverbod wordt niet opgeheven

Print
Antwerpen - De Senaatscommissie Justitie heeft woensdag voor onbepaalde tijd een wetsvoorstel uitgesteld om de Villa Tinto, het gedoogde Antwerpse megabordeel in het Schipperskwartier, te legaliseren. Het bordeelverbod blijft bestaan.

Senator Philippe Monfils (MR) wilde dat bordeeluitbaters en verhuurders van panden waarin meerderjarige prostituees werken, niet meer strafbaar zouden zijn. Ook het aanwerven van meerderjarige prostituees moet voor hem uit de strafwet verdwijnen.

"Hypocriet"

Monfils hekelde de hypocrisie van de huidige wet. “Enerzijds is een bordeeluitbater strafbaar, maar anderzijds wordt de Antwerpse Villa Tinto gedoogd en innen talloze gemeenten belastingen op de verhuring van ramen voor prostituees”.

Monfils meent dat prostituees een echt arbeidscontract moeten kunnen krijgen en dat kan niet zolang alles in een schemerzone zit, waar aanwerving en verhuring van panden strafbaar is, maar toch wordt gedoogd. Als de hoeren een contract hebben, kan de arbeidsinspectie ze ook controleren en zo de uitwassen wegwerken. De senaatscommissie Justitie besprak zijn voorstel woensdag, maar stelde het voor onbepaalde tijd uit.

Voor meer informatie over deze discussie, zie de expertenpagina van John De Wit.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio