Het Laatste Nieuws dicht bij overname Algemeen Dagblad

De Belgische mediagroep De Persgroep, uitgever van 'Het Laatste Nieuws' en 'De Morgen', staat op het punt de Nederlandse uitgever AD Nieuwsmedia over te nemen. In Nederland bevestigt men dat er onderhandelingen aan de gang zijn, bij De Persgroep werd geen commentaar gegeven.

ghouben

AD Nieuwsmedia is eigenaar van de populaire krant 'Algemeen Dagblad' maar ook van een resem regionale kranten. Het volledige AD Nieuwsmedia zou zo op 50 miljoen euro gewaardeerd worden. AD Nieuwsmedia is in handen van het samenwerkingverband tussen de uitgevers PCM en Wegener, maar die hebben de situatie bij AD Nieuwsmedia verder zien verslechteren omdat de reclamemarkt krimpt.

Van Thillo

Christian Van Thillo (foto) van De Persgroep zei eerder al zijn belangen in Nederland te willen uitbreiden. Geruchten over een overname van een Nederlandse sectorgenoot duiken nu en dan op. De Persgroep heeft in Nederland de Amsterdamse krant 'Het Parool' al in handen. Ook met de radiozender 'Q-Music' is De Persgroep actief bij de Noorderburen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER