Exit Noël Slangen als algemeen directeur Open Vld

Noël Slangen neemt op het einde van dit jaar ontslag als algemeen directeur van Open Vld. Dat maakt de liberale partij bekend na een onderhoud tussen Slangen en Bart Somers. Voorzitter Somers aanvaardt zijn beslissing en zal de samenwerking vanaf 1 januari 2009 opschorten.

wverhaert

Slangen kreeg de voorbije weken meermaals kritiek te verwerken. In het BAM-dossier zou hij tegengestelde belangen verdedigen. De Hasseltse communicatiespecialist werd ook bekritiseerd omdat zijn reclamebureau Groep C vijf Nederlands-Limburgse gemeenten helpt om de IJzeren Rijn tegen te houden.

Lees ook: Weer hommeles rond Noël Slangen

"Steeds onafhankelijk"

In een toelichtende brief aan de Open Vld-voorzitter stelt Noël Slangen dat hij voor het dilemma stond te kiezen tussen zijn partij en zijn mensen bij het communicatiebedrijf Groep C. "Mijn mensen hebben mij nu nodig om samen met hen een nieuw hoofdstuk in te luiden voor Groep C. Dat is helaas qua tijdsbesteding niet verenigbaar met de taken die mij te wachten staan als algemeen directeur." In dezelfde brief onderstreept hij dat Groep C zich steeds onafhankelijk heeft opgesteld van zijn partijwerkzaamheden.

Welkom

"Noël Slangen heeft de voorbije jaren zeer waardevol werk geleverd voor Open Vld", aldus voorzitter Bart Somers. "Hij kiest er nu voor om zelf de samenwerking stop te zetten. Ik respecteer zijn beslissing, maar zeg er meteen bij dat hij steeds welkom blijft om zijn taak op een later moment terug op te nemen." Somers ontkent zelf druk te hebben uitgeoefend op Slangen.

Noël Slangen zal tot 31 december zijn taak als algemeen directeur blijven uitoefenen en zal daarbij nog de nodige voorbereidingen treffen voor de verkiezingen van volgend jaar.