De droom

De droom

De droom

Print
van de familie Van den Bogaert
BR>
DOMINIQUE VAN DEN BOGAERT
“Ik hoop dat wij kunnen overleven als enige Antwerpse brouwerij. We krijgen geregeld grotere en andere brouwerijen over de vloer om eens te polsen. Zolang er voor een nicheproduct zoals De Koninck een schone markt is en we kunnen een schone markt is en we kunnen overleven, en zolang we als familie eensgezind ’nee’ zeggen, komt overname niet ter sprake.”
“In onze communicatie moet ’de hand’ als symbool en de rode kleur duidelijker naar voren komen. Die twee aspecten verwijzen naar de historiek en de authenticiteit van ons bier, en daar geloof ik sterk in. Dus ik hoop dat dit werkt.”
“Ik hoop ook dat Antwerpen zijn troeven meer promoot. De kathedraal -de mooiste ter wereld- het zicht op de Schelde -het mooiste ter wereld- het Eilandje en het Zuid met zijn mooie terrassen, de diamant. De jongste jaren voel je dat de stad heropleeft. Dat voelen wij ook in onze portemonnee. Ik hoop dat dat nog vele jaren mag duren.”

MODESTE VAN DEN BOGAERT
“Antwerpen is De Beuckelaer, Rombouts, de kathedraal, de Zoo, de Schelde en wij.
Daarom hoop ik van ganser harte dat De Koninck hét symbool van de stad kan blijven.
Ondanks alle concurrentie en veranderende tijden. Ons bier is een typisch Antwerpse specialiteit.”
“Ik hoop ook dat het bedrijf nog zeer lang in de familie kan blijven. Ik heb de brouwerij in moeilijke omstandigheden uit het slop geholpen. Uiteraard hoop ik dat mijn zonen het in de toekomst goed blijven doen. Veel hangt af van de vitaliteit en de betrokkenheid van de leiding. Wat dat betreft, zit het goed. Vraag is of dat blijft duren.”

BERNARD VAN DEN BOGAERT
“Ik hoop dat Antwerpen blijft bloeien en floreren zoals de jongste tijd al het geval was. Met de stad hebben wij altijd goede commerciële akkoorden gehad. Want De Koninck lanceert ook bier bij speciale gelegenheden. Denk maar aan de lancering van Cuvée 93, voor Antwerpen Culturele Hoofdstad. Of aan Antoon, naar aanleiding van het Antoon Van Dyck-jaar in 1999. Die nauwe band met de stad vertaalt zich ook in de organisatie van de Bollekesfeesten, organisatie van de Bollekesfeesten, waarvan we dit jaar de tweede editie hebben meegemaakt. Het initiatief was eigenlijk een belofte van Patrick Janssens om zijn herverkiezing te vieren. Een unicum. Ik hoop dat er zo nog vele volgen.”
“Mijn allergrootste droom is dat “Mijn allergrootste droom is dat elke Antwerpenaar elke dag zijn bolleke of binnenkort handje drinkt. Daar is overtuigingskracht voor nodig, want de Antwerpenaar is eigenzinnig.”
“De opvolging in het bedrijf is nog niet aan de orde. We zijn nog jong. Maar als mijn kinderen interesse zouden kinderen interesse zouden hebben, dan zullen ze niet via de grote deur binnenkomen. Dan zullen ze onderaan beginnen, zoals wij destijds.”

MEEST RECENT