"De pooiers doen weer waar ze zin in hebben"

Prostitutie-experte Patsy Sörensen laat weer van zich horen. "De pooiers doen weer waar ze zin in hebben. Het Schipperskwartier zit opnieuw in de greep van de georganiseerde misdaad," zo klinkthet in Humo

ghouben

In een interview met het weekblad spreekt Sörensen Antwerps burgemeester Patrick Janssen tegen. Janssens' aanpak wekte bewondering in het buitenland en de burgemeester beweerde in 2006 dat "de illegale prostitutie uit Antwerpen is verdreven". Niets van vindt Patsy Sörensen: "In Antwerpen gaat men voorbij aan de kern van het probleem.

Georganiseerde misdaad

"Ik zie die mannen hier weer elke dag: Turken, Albanezen, Russen, Roemenen, noem maar op", zegt Sörensen. Volgens haar gebruikt Antwerpen zijn lokale agenten - "de ogen en oren van het beleid" - te weinig in de strijd tegen illegale prostitutie. De prostituees hebben volgens de voormalige Agalev-politica papieren die in orde zijn of in orde lijken, en dus concludeert men dat alles in orde is. "Maar er zit een systeem achter. Meisjes die hier binnenkomen, zijn een paar maanden aan de slag en verdwijnen dan spoorloos, naar een andere stad, een ander land."

Kostuums

"De pooiers spelen het nu ook anders. Ze lopen niet meer in trainingspakken maar in kostuums. Ze zijn beleefd en vriendelijk. Het zijn zakenmannen die toevallig in de seksbranche actief zijn", aldus Sörensen. Ze is nu actief als experte voor een werkgroep tegen mensenhandel van de Europese Commissie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Patsy Sörensen