Wijkraad geeft advies over zitbank hangjongeren

Hamme - Wijkraad Centrum geeft het schepencollege de raad om de zitbank in de Kardinaal Cardijnlaan te verplaatsen naar het pleintje op het kruispunt Cardijnlaan-Loystraat. Daar is er een grotere sociale controle vooral op hangjongeren die de zitbank inpalmen.

De zitbank midden in de Kardinaal Cardijnlaan zorgt volgens de wijkbewoners voor onaanvaardbare hinder veroorzaakt door hangjongeren. “Wij namen de klacht ernstig”, zegt schepen van de Jeugd Hilde Landtsheer (Open Vld).

“Op vraag het schepencollege praatte de begeleider van de Jeugddienst voor randgroepjongeren Habbekrats met succes met de rondhangende jongeren. De wijkpolitie identificeerde er een dertigtal. Hun ouders kregen een brief in bus met de vraag de rust en veiligheid te doen eerbiedigen.”

Beter alternatief

De wijkraad is tevreden over deze aanpak maar oordeelt dat het verplaatsen van de bank een beter alternatief is dan het verwijderen. De wijkbewoners oordelen dat de bank het best verplaatst wordt naar het pleintje op het kruispunt Cardijnlaan-Loystraat.

“Daar is er meer sociale controle. Schoolbussen stoppen er. Veel carpoolreizigers worden er opgepikt om daar het werk te gaan.” Een voorstel om de bank te verplaatsen naar de Markt rechtover het gemeentehuis haalde het niet. De bank moet volgens het schepencollege in de Cardijnstraat blijven. Banken op de Markt worden geïntegreerd in de renovatie van het plein.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio