Jazzspecialist Juul Anthonissen overleden

Jazzspecialist Juul Anthonissen overleden

Jazzspecialist Juul Anthonissen overleden

Print
Heist-op-den-Berg - Vrijdagmorgen is in het Sint-Jozefrusthuis in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) jazzmonument Juul Anthonissen (77) onverwacht overleden. Hij sukkelde de laatste maanden met de gezondheid.Foto Jos Knaepen

Juul Anthonissen was directeur bij het ministerie van Cultuur en vervolgens directeur van de Heistse Academie voor Beeldende en Toegepaste Kunsten, waar hij jarenlang kunstgeschiedenis onderwees.

Anthonissen was vooral als jazzspecialist bekend. Zo was hij jarenlang verbonden aan de VRT voor radio- en televisie-uitzendingen en als jazzrecensent bij onder meer De Standaard en allerhande jazztijdschriften. Hij bezat ook de grootste jazzplatencollectie in Europa en als jazzspecialist en concertorganisator was hij bekend tot in Amerika. De Hnita-Hoeve werd daar "Juul's place" genoemd.

Juul Anthonissen was ook oprichter en eerste voorzitter van de Zuid-Kempense kunst- en cultuurkring Hnita en de Hnita Jazz Club. Hij was tevens voorzitter van verschillende culturele verenigingen.

De uitvaartdienst heeft plaats zaterdag 8 november om 11.30u in de Sint-Lambertuskerk in Heist-op-den-Berg.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio