Eerste gewonden busongeval Egypte geland op Zaventem

Eerste gewonden busongeval Egypte geland op Zaventem

Eerste gewonden busongeval Egypte geland op Zaventem

Print
Rond 10.30 uur is op de luchthaven van Zaventem een vliegtuig uit Egypte geland, dat de eerste gewonden van het busongeval van gisteren terug naar ons land repatrieerde. Bij het ongeval kwamen 6 Belgen om het leven. Hun lichamen zullen later pas vrijgegeven worden.

In de omgeving van Aswan, in het zuiden van Egypte, kwamen donderdagnacht zes Belgische toeristen om het leven bij een busongeluk. 26 anderen raakten gewond. Een Antwerpse familie verloor beide grootouders en hun twee kleinkinderen.

In het vliegtuig dat vanochtend op landde, bevonden zich 10 gewonden, waaronder een kind. Na de landing werden ze naar een ziekenhuis gevoerd.

Mogelijk zal er later op de dag een tweede vliegtuig met slachtoffers op Zaventem landen.

Antwerpse familie

De Antwerpse familie was een groutouderpaar uit Kapellen. Ze zaten met hun kinderen en kleinkinderen uit Bonheiden en Oud-Turnhout op de bus. De twee grootouders en twee kleinkinderen overleefden het ongeluk niet.

In totaal vielen zes doden. Ze behoren tot drie families. Eén van de andere slachtoffers is Jan Filliers, een lid van de familie die de jeneverstokerij Filliers bezit. Zijn vrouw en kinderen zijn gewond.

26 gewonden

De andere 26 Belgen zijn gewond. Vier zijn er erg aan toe. Alle gewonden behoren tot twee families.

Touroperator

Twee bussen van touroperators uit Deinze en Hoboken waren betrokken bij het ongeluk.

Beluister de reactie van Paul Ryckaseys, directeur van de reisorganisatie waarmee de Belgen reisden:

De toeristen waren op het moment van het ongeluk op weg naar de tempels van Abu Simbel.

Klapband

De toeristenbus zou om een tot nu toe onduidelijke reden over kop zijn gegaan. Vermoed wordt dat de bus een klapband kreeg, maar andere getuigen spreken van een probleem aan het stuur. De bus raakte van de weg en ging verschillende malen over kop.

Dokter ter plaatse

De coördinatie van de hulp gebeurt door reisbijstandsorganisatie Mondial Assistance. Er is een dokter ter plaatse en er werd ook nog eens een vliegtuig naar de plaats van het onheil gestuurd, met twee verpleegsters aan boord. In eerste instantie werden de slachtoffers van Abu Simbel overgebracht naar Caïro. Zaterdag volgt de repatriëring naar België.

Prins Filip

Prins Filip en prinses Mathilde hebben enkele gewonden in Caïro bezocht. Het prinsenpaar is zelf op vakantie in de regio. Premier Yves Leterme heeft de getroffen families zijn medeleven betuigd. Ook Joëlle Milquet heeft de slachtoffers bezocht.

Ongeruste familieleden kunnen terecht bij Buitenlandse Zaken op het nummer 02/501.81.11

Kent u mensen die betrokken zijn bij het dramatische ongeluk, weet u meer details of hebt u zelf al eens dezelfde trip ondernomen, laat het ons dan weten via reacties@concentra.be.

MEEST RECENT