Partket onderzoekt dodelijke villabrand in Schilde

Een felle brand in een villa aan de Turnhoutsebaan in Schilde eiste woensdag het leven van de 69-jarige bewoner. De oorzaak van het ziedende vuur wordt onderzocht door het parket. Een wanhoopsdaad of brandstichting worden niet uitgesloten.

Een buur merkte de eerste rook op aan pand nummer 550, naast de bekende privéclub Villa Blanca, en verwittigde de hulpdiensten. Hoewel de toegesnelde brandweer van Malle de knetterende vuurzee snel klein kreeg, troffen de spuitgasten pas na anderhalf uur het verkoolde lichaam van de 69-jarige bewoner Jan Van Den Broeck, gepensioneerd landmeter, aan op de zolder.

“Iets voor 12u waren we opgeroepen, maar het risico om de zolderetage te betreden, was te groot. Met de hoogwerker is tussen het puin het lichaam gevonden”, weet politiecommissaris Jef Hertoghs van de zone Voorkempen. “De woning is verwoest. Enkel de zijmuren staan nog recht. De naastgelegen huizen bleven gevrijwaard.”

Parket

Niet alleen richtte het vuur enorme schade aan en veroorzaakte het een gigantische rookwolk, het roept ook veel vragen op. Zo stonden volgens de buren alle ramen en deuren aan de achterkant van de woning wijd open. Aangezien op de zolder geen kamers waren, is de vondst van het lichaam er ook wat vreemd.

Het parket verklaarde woensdag dat de doodsoorzaak van het slachtoffer en de oorzaak van de brand voorlopig nog onbekend zijn. “Die trachten we aan de hand van de bevindingen van het lab en de branddeskundige te achterhalen”, aldus parketwoordvoerster Dominique Reyniers. “Het onderzoek zal moeten uitwijzen of het om een al dan niet accidentele brand gaat.”

Echtgenote

De echtgenote van het slachtoffer was op het moment dat het vuur uitbrak niet thuis. Zij werd woensdag opgevangen door de dienst slachtofferhulp van de politie Voorkempen.

Door het brand werd de drukke Turnhoutsebaan in beide richtingen een uur lang afgesloten tussen de Waterstraat en de Eikenlei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners