Aanvallende McCain debatteert laatste keer met Obama - Video

Aanvallende McCain debatteert laatste keer met Obama - Video

Aanvallende McCain debatteert laatste keer met Obama - Video

Print
De Amerikaanse presidentskandidaten gingen vannacht voor de tweede en laatste keer in debat met elkaar. Een verrassend sterke McCain viel voortdurend uit naar de "linkse" standpunten van "senator overheid, excuseer senator Obama". Maar de Democraat liet zich niet doen. De eerste peilingen na het debat schenken de overwinning aan Barack Obama.

Beide aspirant-presidenten probeerden om drie weken voor de verkiezingen 'presidentieel' over te komen. Obama keek regelmatig in de camera, terwijl McCain voortdurend verwees naar 'loodgieter Joe', zeg maar Jan Modaal. Het was vooral de Republikeinse kandidaat die de ene na de andere salvo op zijn opponent afvuurde.

"Ik ben Bush niet"

McCain verweet Obama te dure overheidsplannen en belastingverhogingen in petto te hebben. Obama repliceerde dat 95 procent van de Amerikanen minder belastingen zal betalen en dat zijn gezondheidsplannen beter zijn dan die van McCain. Hij beet flink van zich af na allerhande beschuldigingen van McCain en vergeleek zijn tegenstander met de huidige president. De Republikein benadrukte dan weer dat hij Bush niet is.

De kiezers hebben nog drie weken om hun eindoordeel te vormen. Op 4 november kunnen geregistreerde Amerikanen naar de stembus trekken en kiezen ze hun volgende president.


Na het debat raakte McCain verward, waarop hij een gekke bek trok.

Lees meer over de verkiezingen in de VS op onze blog.

MEEST RECENT