Tram 6 is na één jaar een happening

Antwerpen - Tram 6, die spoort tussen Metropolis en de Olympiadepoort, is een succes. In een jaar tijd vervoerde hij bijna 2,7 miljoen reizigers. Lijn 6 komt daarmee op de tweede plaats, na lijn 12.

Met de komst van lijn 6 kregen bewoners uit de omgeving van Metropolis en de Groenendaallaan een snelle en vlotte verbinding naar Antwerpen-Centrum en het Kiel. Lijn 6 loopt voor een goed stuk ondergronds en legt de afstand tussen de filmzalen van Metropolis en Antwerpen Centraal af in 12 minuten. Nog eens 14 minuten later sta je op het Kiel.

Evenementenlijn

Veel mensen hebben dat voordeel in het snuitje gehad. Want in het eerste jaar vervoerde lijn 6 zomaar eventjes 2.686.845 reizigers. Dat betekent dat er per rit gemiddeld 45,7 reizigers op tram 6 zaten.

Het grote succes ligt in de haltes die ze aandoet. Als je de bioscopen Metropolis en UGC, het Sportpaleis en de Lotto Arena, de Zoo en de Koningin Elizabethzaal, het Diamantmuseum en Aquatopia, de Vlaamse Opera, deSingel en Antwerp Expo allemaal met elkaar verbindt, dan rij je van de ene happening naar de andere. En dan krijg je de bijnaam evenementenlijn.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio