Jeugdhuizen slaan handen in elkaar

Hoogstraten - De jongerencafés Cahier de Brouillon, de Mussenakker en ’t Slot staan weer voor het themaweekend van 3 voor 11, de actie die de drie voor de negentiende keer organiseren. Zaterdagavond 1 november staat onder meer een fuif met gratis pendelbus op het programma.

De voorbije weken waren tientallen jongeren van drie Hoogstraatse jeugdhuizen (de Mussenakker, ’t Slot en de Cahier, red.) in de weer om geld in kas te krijgen voor 11.11.11. Samen organiseren zij het project 3voor11. “Jongeren worden nogal snel voorgesteld als de egoïstische en verwende jeugd”, zegt Raf Laurijssen van jeugdhuis de Mussenakker in Meer (Hoogstraten).

Waarderingsprijs

“Ik denk dat we met onze drie jeugdhuizen al negentien jaar lang bewijzen dat er ook andere jongeren zijn, die wel het nodige engagement aan de dag kunnen leggen en hun verantwoordelijkheid willen opnemen.”

Dat is ook de reden waarom ACW-Hoogstraten besloten heeft om een prijs toe te kennen aan de jeugdhuizen. ”We kennen elk jaar de ACW-Waarderingprijs toe”, zegt René Sprangers van het ACW. “Het is een prijs voor een initiatief of een vereniging die onze waardering verdient. Dit jaar vonden honderd bestuursleden van ACV, CM, KAV, KWB, OKRA, Pasar en Ziekenzorg dat het hoog tijd was om de ACW-Waarderingsprijs toe te kennen aan de drie Hoogstraatse jeugdhuizen: De Cahier, De Mussenakker en ’t Slot voor hun actie 3voor11.”

Opbrengst

”De laatste jaren schommelt de opbrengst rond de 20.000 euro”, weet Raf Laurijssen. “We nodigen iedereen uit om op 1 november mee te feesten op de gratis fuiven in onze jeugdhuizen. Naast het restaurant Chez Bonne Mama loopt de curiosaveiling in de drie jeugdclubs: om 21.30u in de Mussenakker in Meer, om 22.30u in ’t Slot in Wortel (Hoogstraten) en in de Cahier in Hoogstraten. Tussen 21u en 3u wordt een gratis pendelbus tussen de jeugdclubs ingelegd.”

www.3voor11.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio