Voetballers vinden Cristiano Ronaldo beste van het jaar

Voetballers vinden Cristiano Ronaldo beste van het jaar

Voetballers vinden Cristiano Ronaldo beste van het jaar

Print
Cristiano Ronaldo is door zijn collega-voetballers van spelersorganisatie FIFPro verkozen tot speler van het jaar. De 23-jarige Portugese middenvelder neemt de fakkelt over van de Braziliaan Ricardo Kaka.

57.500 voetballers uit 40 landen brachten hun stem uit voor een collega en de naam Cristiano Ronaldo bleek het vaakst op de stembriefjes te staan. 'Het Portugese Wonderkind' reeg dan ook vooral in de periode tot aan de zomer de successen aaneen, door ondermeer met zijn team Manchester United de Engelse landstitel en de Champions League te winnen. Bovendien trof hij de voorbije jaargang maar liefst 42 keer raak.

Aan de hand van de stemmen van de duizenden voetballers werd er een favoriet elftal van de FIFPro samengesteld. Niet geheel toevallig zitten daar vijf Spanjaarden bij die hun land naar de Europese titel loodsten. De elf: Iker Casillas en Sergio Ramos (Real Madrid), Carlos Puyol, Xavi Fernandez en Lionel Messi (Barcelona), Fernando Torres en Steven Gerrard (Liverpool), Rio Ferdinand en Cristiano Ronaldo (Manchester United), John Terry (Chelsea) en Ricardo Kaka (AC Milan).

MEER VOETBALNIEUWS