Stakingen Carrefour goed nieuws voor armen

Stakingen Carrefour goed nieuws voor armen

Stakingen Carrefour goed nieuws voor armen

Print
De stakingen bij Carrefour zijn goed nieuws voor de armenorganisaties in ons land. Omdat brood, verse vis, beleg en verse fruitsappen vaak na één dag al onverkoopbaar zijn, stuurt Carrefour die producten na de stakingen naar goede doelen.

Zo leverde de vakbondsactie bij de nieuwe Carrefour-hypermarkt in Brugge de kansarmenorganisatie Poverello deze week kilo’s verse vis en liefst duizend broden op. Het ging om de grootste gift voor Poverello in 18 jaar.

Dat de nood aan voedselhulp in de huidige kredietcrisis-tijd enorm is, bewijst het feit dat de duizend broden op een dag tijd allemaal uitgedeeld waren.

Zaterdag legden vakbondsacties ook de Carrefour- winkels van onder meer Zemst en Schoten plat. Het winkelpubliek werd niet toegelaten. Omdat zaterdag traditioneel dé topdag is, waren er in die twee vestigingen dus enorm veel onverkochte voedingsmiddelen.

Jammer genoeg moesten die producten maandag alsnog door een afvalverwerker worden opgehaald. “We konden zaterdag niets klaarzetten voor de goede doelen, omdat de vakbonden ons geen toegang verschaften”, aldus de directie van Carrefour.

MEEST RECENT