Belgische tennissers vooruit op de rankings

Belgische tennissers vooruit op de rankings

Belgische tennissers vooruit op de rankings

Print
Zowel bij de mannen als bij de vrouwen boeken de Belgen vooruitgang op de rankinglijsten. Alleen Yanina Wickmayer zakt twee plaatsen.

Bij het mannentennis blijft de top tien ongewijzigd. Nadal prijkt nog altijd op nummer één en zal die positie zeker houden tot begin 2009. Roger Federer volgt op twee en Novak Djokovic op drie. De Belgen doen het goed. De drie landgenoten in de top-100 schuiven allemaal op. Steve Darcis is 52ste en wint 6 plaatsen, Christophe Rochus wint 5 plaatsen op de 75ste plaats en ook Kristof Vliegen klimt 5 plaatsen op de 91ste stek.

Tamaryn Hendler

Bij de vrouwen zijn er evenmin wijzigingen in de top tien van de WTA-ranking. Jelena Jankovic blijft de ranking aanvoeren. Zowel Kirsten Flipkens als Tamaryn Hendler boeken vooruitgang. Flipkens wint vier plaatsen en is nu 104de, maar Yanina Wickmayer zakt twee plaatsjes en staat nu op 67.

Tamaryn Hendler (foto) won vorige week haar eerste ITF-toernooi en maakt een grote sprong: Ze stijgt naar de 341e plaats, een winst van liefst 114 plaatsen.

MEEST RECENT